Naar Spanje met Arke.nl
Met Jiba.nl naar Spanje

Aanmelden Nieuwsbrief

Comfortvilla Luxury Villas Spain
home | sitemap | contact   

Baskenland

Spaans Baskenland is gelegen aan de westelijke uitlopers van de Pyreneeën en langs de Golf van Biskaje. Traditioneel is Baskenland opgedeeld in zeven provincies. Vier daarvan liggen in Spanje, de andere drie in Frankrijk. Je vindt er mooie berglandschappen, interessante steden zoals Bilbao, pittoreske vissersdorpjes en een originele Baskische cultuur.

De Basken zijn een onverzettelijk volk. Ze voelen zich Bask, geen Spanjaard. De taal klinkt harder en de mannen lijken stoerder dan in de rest van Spanje. Columbus nam op zijn ontdekkingsreizen veel Basken mee. Hij vond dat niemand zo sterk in z'n schoenen stond als de Basken. De Basken eten ook geen tapas zoals in de rest van Spanje, wel pintxos (Baskische tapas).  Dit is Spanje pur sang.

Een voorproefje
Álava en Vitoria-Gasteiz bieden de bezoeker het hele jaar door evenementen. Zowat elke maand (van april tot september) is er wel ergens een festival. Het Jazzfestival van Alava brengt de beste jazz muzikanten van de wereld naar het Baskenland.  Zowel in Vitoria-Gasteiz als in de rest van de provincie vind je opmerkelijk veel musea.

Gipuzkoa is de provincie in het noord-oosten van Baskenland. De hoofdstad San Sebastian is een geliefde vakantieplaats. Je zal er genieten van de gezellige sfeer. Je kan per kabelbaan naar de Monte Igeldo. Het uitzicht is er spectaculair. Daarna kan je te voet teruglopen naar het gezellige oude centrum van San Sebastian.

Wat meer landinwaarts, op de grens met Navarra, vind je het natuurgebied Peñas de Aia. In de bergen rondom wonen nog zeldzame diersoorten als de marter.

Bilbao is dé aantrekkingspool voor kunstliefhebbers. Het Guggenheim Museum in Bilbao is een van de vijf Guggenheim musea ter wereld (naast Las Vegas, New York, Berlijn en Venetië). Het is één van de belangrijkste Spaanse musea voor moderne kunst. De collectie bevat kunstwerken van onder anderen Salvador Dali, René Magritte en Andy Warhol.

 

Comfortvilla Luxury Villas Spain

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer