Naar Spanje met Arke.nl
Met Jiba.nl naar Spanje

Aanmelden Nieuwsbrief

Comfortvilla Luxury Villas Spain
home | sitemap | contact   

Madrid

Madrid minder bruisend en boeiend dan Barcelona en Sevilla? Fout! Madrid is anders dan de genoemde steden maar nog altijd even Spaans, even levendig en even fantastisch. Madrid moet je gewoon gezien hebben.

Winkelen, kunst ontdekken en lekker eten in Madrid
Madrid heeft ongelooflijk veel te bieden. Niet alleen vind je het grootste Spaanse museum, het Pradomuseum, je vindt er ook prachtige winkelstraten, schitterende pleinen, zalige parken en indrukwekkende architectuur.

Ferran Adria (El Bulli) opende er zijn allereerste fastgood restaurant. Dat hij voor deze opmerkelijke primeur Madrid verkoos is niet voor niets. Madrid is een eetstad.

En een winkelstad, een kunststad en flaneerstad. Madrid is een stad waaraan 5 eeuwen gebouwd is. Dat levert niet alleen een wirwar van straten, steegjes en wijken op, het geeft een bonte mengeling van verschillende stijlen weer.

Het allereerste bouwwerk was het Alcazar, een fort, dat de Moren hebben gebouwd en dat diende om de nabijgelegen stad Toledo te verdedigen. Op de plek van het Alcazar staat nu Palacio Reales, het Koninklijk paleis.

Almodóvar

Madrid is de stad van de eigenzinnige filmmaker Pedro Almodóvar. Wellicht lukt het je één van zijn films te zien in de Ciné Doré, een prachtige bioscoop in Art nouveau. Dezelfde bioscoop figureert in Almodóvar’s klassieker ‘Hable con Ella.’

Puerta del Sol

Het belangrijkste plein van Madrid is ontegensprekelijk het Puerta del Sol. Hier vieren de Madrilenen nieuwjaar waarbij zij op elke slag van de klok een druif ophappen. Dat brengt geluk.

 

Comfortvilla Luxury Villas Spain

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer