Naar Spanje met Arke.nl
Met Jiba.nl naar Spanje

Aanmelden Nieuwsbrief

Comfortvilla Luxury Villas Spain
home | sitemap | contact   

Sevilla
Olé... Laat de castagnetten klepperen. Dit is Sevilla... Andalusische hoofdstad vol zon, leven en flamenco. Bezoek Sevilla in elk seizoen… maar liever niet putje zomer, dan is het er gewoon té heet. Anders is het een verrukkelijke tuinstad, gebouwd aan de oevers van de Guadalquivir. De stad werd bewoond door Romeinen, Visigothen en Moren. De Spanjaarden heroverden de stad pas in de 13e eeuw. Opvallend is dat veel van de machtige Moorse kunstwerken en gebouwen niet volledig werden vernietigd maar een schitterende transformatie kregen. De allergrootste kathedraal van Spanje, Maria de la Sede, heeft een zeer markante toren, de Giralda, die ooit de hoogste minaret ter wereld was.

Sevilla is een luilekkere stad, relax met eindeloos veel tapabars, cafeetjes, terrassen en danslokalen. De door en door muzikale zigeuners worden nergens beter getolereerd dan hier.

Leef er op het ritme van de zon. Die schijnt uitbundig - dus waarom zou je je haasten? Sta vroeg op, ontbijt laat, ga om 2 uur ’s middags lunchen en neem dan tot 6 uur Siësta. De stad begint pas dan opnieuw aan de dag.

Alles gaat open, er zijn nog een pak bezienswaardigheden te bewonderen en het is nog láng geen etenstijd. In Sevilla gaan ze immers pas na 10 uur aan tafel. De kleine trek wordt ondertussen met tapahapjes gestild.

Geniet van deze Zuid Spaanse stad met zijn 1001 verrassingen. Luister naar radde Spaanse tongen en bedenk dat door de aders van Sevilla puur stierenbloed stroomt en Smile: Viva Espagna!Comfortvilla Luxury Villas Spain

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer